World CleanUpday 2023 2e Inspiratiebijeenkomst schone Rivieren: Herinnering

UITNODIGING/PERSBERICHT

Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Sinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. We gaven de aftrap op 18 maart 2023 tijdens de Nationale Schoonmaakdag in beide steden. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmission Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers. De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon en werkt samen met de gemeente Mutare. De gezamenlijke waterleidingbedrijven Nederland VEI steunen een drinkwaterleidingproject in Mutare en zijn partner van ons project.

16 september World CleanUp Day

Op 16 september vindt er weer een gemeenschappelijke schoonmaakactie plaats in beide steden. SUPmission verzameld die dag om 10.30 uur bij het Dolhuys om met Supboards het Spaarne van Plastic Soup te ontdoen. Meedoen via Sups kan alleen via opgave website: www.supmission.org i.v.m. beschikbaarheid van de Supboards. Als mensen willen meevaren met de Pinguïn Haarlem elektrische boot is opgave via https://depinguin.org noodzakelijk in verband met beperkte ruimte

Scouting en kanovereniging werken vanuit Haarlem Noord. Iedereen komt samen bij het Dolhuys rond 12.30 uur waar we de ‘vangst’ van die dag bekijken.

19 september Debat Duurzaam Waterbeheer, Pletterij Haarlem 20.00 uur

Onze resultaten in beide steden laten we zien en we komen uitgebreid terug op DUURZAAM WATERBEHEER. Op 17 april organiseerden we een inspiratieavond over met name de strijd tegen plastic soup. Op 19 september gaan we het vooral hebben over de minder zichtbare vervuiling van het oppervlaktewater.

Zie ook: https://pletterij.nl/events/2e-inspiratiebijeenkomst-schone-rivieren-externe-organisator/

Raak geïnspireerd door bevlogen verhalen van de deelnemer.

Meer informatie

Stedenband Haarlem-Mutare

Dik Bol

06-19850569

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.