World CleanUp Day 2023

Schoon water is een levensvoorwaarde voor iedereen, overal ter wereld. Sinds dit voorjaar werkt de Stedenband Haarlem-Mutare samen met organisaties in Haarlem en de zusterstad Mutare om de rivieren in beide steden schoon te krijgen. We gaven de aftrap op 18 maart 2023 tijdens de Nationale Schoonmaakdag in beide steden. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmission Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers. De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon en werkt samen met de gemeente Mutare. De gezamenlijke waterleidingbedrijven Nederland VEI steunen een drinkwaterleidingproject in Mutare en zijn partner van ons project.

Op 16 september tijdens World CleanUp Day vond er weer een schoonmaakactie plaats in Haarlem. SUPmission verzamelde die dag om 10.30 uur bij het Dolhuys om met Supboards het Spaarne van Plastic Soup te ontdoen. Dat deed ze samen met de Pinguïn Haarlem en Stedenband Haarlem-Mutare. Het orkest Huiskamergeluk verwelkomde de schoonmakers met vrolijke muziek. Scouting Kontiki, Bermbende Haarlem, IVN en kanovereniging de Trekvogels werkten met veel vrijwilligers vanuit Haarlem Noord. We kijken terug op een zeer geslaagde actie met prachtig weer.

Op maandag 30 oktober organiseren we om 20.00 uur een inspiratieavond in de Haarlemse Pletterij, waar we terugkijken op World CleanUp Day en vooruitkijken naar onze volgende activiteiten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.