Verslag van de THEMA-AVOND ONTMASKERDE MACHT IN NICARAGUA staat op Youtube

In de Pletterij werd op 12 november jl. een thema-avond gehouden over de verkiezingen in Nicaragua van 7 november 2021. Omdat alle serieuze tegenkandidaten van de huidige president Daniel Ortega in de gevangenis zitten, was het duidelijk dat hij ook na deze verkiezingen president zou blijven. De themabijeenkomst ging dan ook minder over de verkiezingsuitslag, maar vooral vooral over de vraag hoe na 7 november de Nicaraguaanse maatschappij eruit zal gaan zien.

Neemt de huidige staatsrepressie af, wordt de burgerlijke onvrede groter, is er kans op gewapend verzet? Hierover organiseerden de Stedenband Haarlem-Mutare, het Nicaragua Comité Haarlem, de Steungroep Nicaragua en debatcentrum de Pletterij een thema-avond. Met een tentoonstelling van de Nicaraguaanse cartoonist Pedro X Molina over de situatie in Nicaragua en een boekpresentatie van auteur JanGeert van der Post over zijn pas verschenen boek ‘Kogels, dollars en ambities, macht en politiek in Nicaragua’.

Van deze bijeenkomst is een samenvatting te zien op YouTube voor degenen die er niet bij konden zijn. De tentoonstelling met de cartoons van Pedro Molina (9 cartoons op A2 formaat geprint op Forex) is te leen bij de Stedenband Haarlem-Mutare. Hierover kun je contact opnemen met Dik Bol, videofutura@gmail.com.

Het project De ontmaskerde macht is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van het Cultuur Stimuleringsfonds Haarlem en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.