Verslag van de lokale SDG Action Day 2021 bij Haarlem-Mutare

Zaterdag 25 september werd net als in veel andere steden in Haarlem de lokale SDG Action Day gevierd h ét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen). De lokale Action Day op 25 september is in Haarlem georganiseerd door stichting Stedenband Haarlem-Mutare.

Veilig en goed onderwijs is een belangrijke sleutel voor een duurzame en inclusieve samenleving. Op de SDG action Day werd een workshopmiddag georganiseerd over de onderwijsprogramma’s van de Stedenband Haarlem- Mutare. In Nederland is de stedenband actief met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor het basis en middelbaar onderwijs rond wereldburgerschap. Alle Haarlemse deelnemers werkten actief mee in de workshop over het nieuw ontwikkelde Serious Game #YouToo, dat cyberpesten op de middelbare school bespreekbaar maakt. Heel bijzonder is dat het spelconcept in wedstrijdverband is ontwikkeld met studenten uit Polen, Ierland, Portugal en Duitsland in Europees verband met ondersteuning van het Erasmus+ onderwijsprogramma.

Daarnaast kon je kennismaken met onze andere onderwijsprogramma’s over wereldburgerschap: Reis voorbij de Evenaar (bestemd voor de basisschool), Zimsurf (http://www.zimtest.nl/Zimsurf/Webpaginas/index.html) Citizenschool (www.citizenschool.eu) , Citizen Games (www.citizengames.eu ) en de tentoonstelling “Alle kinderen veilig naar school”.

We kunnen terugkijken op een inspirerende dag.

Dik Bol

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.