“Valsspelen: vloek of zegen?”

Workshop Stedenband tijdens Conferentie Game Didaktiek 2022

Woensdag 13 april deden Hans vd Velden en Dik Bol van de St. Stedenband Haarlem-Mutare mee aan de uitverkochte Conferentie Game Didaktiek 2022. Daar gaven ze een workshop over de serious games die Haarlem-Mutare ontwikkeld.

De nationale gameconferentie werd voor de zesde keer georganiseerd, nu met als thema: “Valsspelen: vloek of zegen?”. Om dat thema kracht bij te zetten, was een van de spelredacteuren van Wie is de Mol … keynote spreker in het ochtendprogramma. Deze conferentie is een gezamenlijk initiatief van Hogeschool Utrecht (Learn by Games) e n van SAGANET, Vereniging voor Serious Games en Simulaties in de breedste zin van het woord.

       

Spellenmarkt

In de middag was er een spellenmarkt waar spelorganisatoren zich presenteerden gevolgd door een dertigtal workshops. Tijdens de Conferentie Gamedidactiek gaven Hans en Dik een workshop over #YouToo, een interactief onderwijsspel over cyberpesten en lieten een testversie zien van het spel Gender Adventure dat nog vol in ontwikkeling is. De Stedenband Haarlem-Mutare zet zich met deze onderwijsprojecten in voor een veilige leeromgeving voor kinderen. Het spel – nu nog een proefversie – is ontwikkeld in het Europese onderwijsproject Citizen Games op basis van de input vanuit drie ngo’s uit Frankrijk en Nederland en vijf instellingen voor hoger onderwijs in België, Duitsland, Polen, Ierland en Portugal. In deze landen worden nu gratis testlessen gegeven. In Haarlem neemt een team van de Stedenband dit voor zijn rekening. Doel is een discussie met leerlingen binnen en buiten school en met jeugdwerkers.

Er is een ondersteunende website, docentenhandleiding en e-learning module. Deze zijn beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Frans en Portugees. Het project is gefinancierd met subsidie van Erasmus+. Geïnteresseerd? Zie ook de link https://citizengames.eu

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.