Twee rivieren een stuk schoner. 510 kilo aan vuil opgehaald in het Spaarne


Zaterdag 18 maart 2023 vierden we Nationale Opruimdag in Nederland. Zoals we in Haarlem hadden aangekondigd, hebben we het zwerfvuil in de rivier het Spaarne opgehaald. Dat deden we samen met IVN, de kanovereniging van Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmision Haarlem, De Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en vele vrijwilligers. We hebben het Spaarne een stuk schoner gemaakt.

De harde werkers werden verwelkomd op het Max Euweplein met de vrolijke muziek van de Brassband Huiskamergeluk. Nadat we het zwerfafval verzameld en gewogen hadden werd de rotzooi met het schip van de Kontiki afgevoerd naar de gemeentereiniging. 65 vrijwilligers hebben in Haarlem hard gewerkt en 510 kilo aan vuil opgehaald.

Op  4.192,08 km afstand is er tegelijkertijd in onze zusterstad Mutare door heel veel vrijwilligers, de gemeente Mutare en het burgerinitiatief MRRI (Mutare Rivers Rehabilitation Initiative) de Mutarese rivieren schoongemaakt.

In Mutare…

In Mutare (Onze zusterstad in Zimbabwe) is er door een grote groep vrijwilligers op twee locaties ontzettend veel zwerfvuil opgehaald. Het was een goede samenwerking tussen de gemeente Mutare de MRRI en de Mutarese tak van de stedenband Haarlem-Mutare.

Deze actie is de start van een gezamenlijke campagne onder de titel ‘’Healthy Rivers’’, ‘ Worlds apart – sharing the same watercycle’. 

Het komende jaar gaan we ons in beide steden inzetten om onze rivieren gezond voor mens en dier te krijgen. Zaterdag was de eerste activiteit.

Maar daar blijft het niet bij. In beide steden blijven we actief en we zijn in gesprek met andere steden in de rest van de wereld.

Maandag 17 april organiseren we een openbare bijeenkomst in de Haarlemse Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem om 20.00 uur. Daar laten we zien wat we gedaan hebben en bereiden ons voor op de volgende schoonmaakacties. Je bent van harte welkom.

De eerstvolgende schoonmaakactie wordt zondag 23 april. Kom ook en sluit je aan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.