START Clean-Up campagne Spaarne – Sakubva Rivieren

Op 18 maart is in Nederland de nationale schoonmaakdag.

De Haarlemse scoutinggroep Kontiki, IVN en kanovereniging de Trekvogels gaan op zaterdag 18 maart samen met SUPmision, De Pinguïn Haarlem en Stedenband Haarlem-Mutare het Spaarne schoonmaken. Dezelfde dag gaat in onze zusterstad Mutare, Zimbabwe de Mutarese afdeling van de stedenband samen met de gemeente Mutare en het burgerinitiatef MRRI (Mutare Rivers Rehabilitation Initiative) de Sakubva River schoonmaken. Deze actie is de start van een gezamenlijke campagne onder de’’titel Healthy Rivers’’,   ‘ Worlds apart – sharing the same water cycle’.

Het komende jaar gaan we in beide steden ons inzetten om onze rivieren gezond voor mens en dier te krijgen. 18 maart is de start van deze campagne.

Programma Haarlem 18 maart:

11.00 uur De Pinguïn Haarlem, Kampervest 53, ligplek 31

Vanaf Kampervest nummer 53 vertrekt de elektrische sloep de Pinguïn om met 8 personen afval te vissen in het Spaarne.  De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Om 13.00 uur zijn we aangekomen bij Mooie Boules en ontmoeten we de andere schoonmaakploegen. Wil je meevaren met de Pinguïn? www.depinguin.org

11.00 uur IVN-Trekvogels-Kontiki, Spaarndamseweg 25 Haarlem

Vanaf Kanovereniging Trekvogels, Spaarndamseweg 25, Haarlem

De walkanten van het Spaarne en de Jan Gijsenkade worden schoongemaakt en na afloop wordt met het schip van scoutinggroep Kontiki het verzamelde vuil gevaren naar Mooie Boules Oerkap 3.

Wil je meedoen? Meld je aan via mail opschoondag@jwd.dds.nl   (o.v.v.

naam, aantal personen)

13.00 uur Mooie Boules, Oerkap 3 Haarlem

Alle Haarlemse schoonmaakploegen ontmoeten elkaar bij Mooie Boules en storten alle rommel op één hoop en wegen we het om de wereld te laten zien hoe vuil het Spaarne is. Onder begeleiding van een Haarlemse straatorkest zorgen we voor een mooi fotomoment om de start van deze campagne te vieren.

Programma Mutare 18 maart

De Mutarese afdeling van de Stedenband en de MRRI en bewoners gaan met een groot aantal vrijwilligers aan de slag samen met de gemeente Mutare om vuil rond de Sakubva River te verzamelen. Ook hier zal het vuil worden verzameld en komt er een fotomoment zodat we de inspanning van beide steden kunnen vergelijken.

Deze gezamenlijke actie op de  18de is het eerste ‘event’ voor de campagne Healthy Rivers,   ‘ Worlds apart – sharing the same water cycle’. 

De komende maanden zult u nog veel meer van ons horen.

Wil je je aansluiten of meer informatie?

Dik Bol, Stedenband Haarlem-Mutare

06-19850569 dik@haarlem-mutare.nl   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.