Spel de Watercyclus op tentoonstelling Water = Leven en de Bosch en Vaartschool

Games for Goals op het Ecotripfestival 2023

Voor de tweede keer organiseerde Haarlem-Mutare samen met anderen het jaarlijkse Ecotripfestival. Met meer dan 48 activiteiten in de hele stad werd duurzaamheid met cultuur verbonden tijdens de Nationale klimaatweek. Met veel aandacht voor ons Games for Goals project De Watercyclus dat we samen met vier hogescholen uit Nederland, België, Duitsland en Portugal en twee NGO’s uit Frankrijk aan het ontwikkelen zijn. Dit spelproject wordt mogelijk gemaakt met een Erasmus+ subsidie van de Europese Unie.
Tentoonstelling Water = leven

In het wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 Haarlem staat tot het eind van het jaar de tentoonstelling Water = Leven met foto’s van fotograaf Dik Bol over hoe vrijwilligers in Haarlem en zusterstad Mutare de rivieren schoon houden. Tijdens deze tentoonstelling werd er een op 1 november try-out over het spel De Watercyclus georganiseerd en gaf op 4 november de Haarlemse cartoonist Peter Koch aan 10 mensen een workshop cartoontekenen over waterbedreigingen.
Testlessen Spel de Watercyclus

Vrijdag 3 november speelden 27 leerlingen van groep 8 van de Bosch en Vaartschool de eerste versie van het spel De Watercyclus. In vier groepjes werden twee spellen, over droge rivieren en chemische riviervervuiling, gespeeld. Het sterke van deze spellen is dat het er om gaat dat de kinderen samen naar een oplossing werken. De kinderen waren erg enthousiast over de spellen en het onderdeel regendans was populair. In het nagesprek gaven de kinderen en hun docent goede suggesties voor verbetering van het definitieve spel.
Biodiversiteit -spel in ontwikkeling.
Vanaf volgende week gaan studenten uit Portugal, Duitsland, Nederland en België aan de slag om een spel te ontwikkelen over biodiversiteit. Ook dit spel is bedoeld voor de bovenbouw van de basisscholen in Europa. In zeven dagen ontwikkelen de studenten hierover een speelbaar spelconcept dat door de docenten van Hogescholen en NGO’s uit Duitsland, Portugal, België, Frankrijk en Nederland ontwikkeld gaat worden tot een volwaardig spel. Het programma wordt gesubsidieerd door het Europese Erasmus+ programma.

Voor meer informatie over het verloop van het project:

https://www.haarlem-mutare.nl/

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.