Speel 14 oktober #YouToo, een interactief onderwijsspel over cyberpesten

Op 14 oktober om 15.30 uur houdt de Stedenband Haarlem-Mutare een Webinar over #YouToo, een interactief onderwijsspel over cyberpesten. De Stedenband Haarlem-Mutare zet zich met dit onderwijsproject in voor een veilige leeromgeving voor kinderen. Het spel – nu nog een proefversie – is ontwikkeld in het Europese onderwijsproject Citizen Games op basis van de input vanuit drie ngo’s uit Frankrijk en Nederland en vijf instellingen voor hoger onderwijs in België, Duitsland, Polen, Ierland en Portugal. In deze landen worden nu gratis testlessen gegeven. In Haarlem neemt een team van de Stedenband dit voor zijn rekening.

De financiering valt onder het project Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het Webinar is tijdens de ‘Erasmus+ dagen’. De insteek van de game is burgerschap. Vorig jaar werd met een online enquête in schoolklassen in de zeven landen gepeild wat leerlingen belangrijk vonden. Drie thema’s waren favoriet: ‘plastic soep’, ‘cyberpesten’ en ‘rechten en plichten van Europese burgers’. Dit voorjaar hebben 43 studenten uit vijf landen acht spelconcepten ontwikkeld rond die thema’s.
Een internationale jury koos voor ‘cyberpesten’. Het spel YouToo is ontworpen door het team Bully Busters (deelnemers uit Portugal, Duitsland, Ierland en Polen). Het Dundalk Institute of Technology werkt het spel nu verder uit tot een serious game dat in elk deelnemend land in de moedertaal kan worden gespeeld.
Doel is een discussie met leerlingen binnen en buiten school en met jeugdwerkers. Er is een ondersteunende website, docentenhandleiding en e-learning module. Deze zijn beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Frans en Portugees.

Geïnteresseerd?
Doe gratis mee aan de ZOOM-Webinar door op donderdag 14 oktober om 15.30 uur in te loggen op:
https://us02web.zoom.us/j/89612513319?pwd=R1pyNnF5Nyt3cnZjZ2pmbTcyM2VMZz09
Wil je meer informatie over het project:
www.citizengames.eu

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.