Programma bezoek Elizabeth Muusha, directeur van de National Gallery Mutare

De directeur van de National Gallery Mutare in Zimbabwe, Elizabeth Muusha, houdt woensdag 22 mei om 20 uur een lezing in 37PK, Platform voor Kunsten, Groot Heiligland 37. Thema: hoe denken Zimbabwaanse kunstenaars over een duurzame wereld en hoe gaan ze om met kunst van hergebruikt materiaal als een statement. Zaal open 19.30 uur, toegang gratis.

Elizabeth is van 15 tot 26 mei op bezoek in Haarlem op uitnodiging van de Stedenband Haarlem-Mutare. Zij overlegt met een aantal kunstenaars en kunstinstellingen over mogelijke kunstprojecten en samenwerking. Het doel van haar werkbezoek is om via kunst en cultuur de duurzame ontwikkelingsdoelen op een aansprekende manier aan de orde te stellen. Zij bezocht donderdag 16 mei  het Zandvoorts Museum, ABC Architectuurcentrum Haarlem, 37PK Platform voor Kunsten en Kunstcentrum Haarlem. Dik Bol heeft hier foto’s van gemaakt die je hier kunt bekijken.

Woensdag 22 mei houdt Elizabeth in 37PK , Platform voor Kunsten, Groot Heiligland 37 Haarlem een lezing over hoe Zimbabwaanse kunstenaars nadenken over een duurzame wereld en omgaan met kunst van hergebruikt materiaal als een statement. De zaal gaat om 19.30 open, de lezing begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Vrijdag 24 mei om 16 uur opent ze de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair in het Haarlemse Kweekcafé. Tijdens de opening speelt de Haarlemse band Dinanga.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.