Korte samenvatting van de activiteiten van Citizenschool in juni en juli 2019

18 juni 2019 Coornhert Lyceum

Op dinsdag 18 juni 2019 organiseerde Haarlem-Mutare een proefles van een uur van het Nederlandse programma Citizenschool op het ‘Coornhert Lyceum’ voor 24 leerlingen van de brugklas Gymnasium. Citizenschool maakt met een spel en een aantal video’s het debat los in de klas om te praten over Migratie. Met een quiz worden vooroordelen met feiten weerlegd. Dit wordt gevolgd door debat in de klas.

 

19 juni 2019 EDD 2019 European Development Days in Brussel.

Op 18 en 19 juni organiseerde de Europese Unie weer de jaarlijkse European Development Days in Brussel. Een grote vakbeurs waar kleine ontwikkelingsorganisaties die werken met Europese subsidies elkaar ontmoeten en van elkaars projecten kunnen leren. Namens de stedenband was Dik Bol aanwezig. Hij sprak met organisaties die lokale initiatieven ondersteunen. Ook vroeg hij aandacht voor het project Citizenschool dat Haarlem-Mutare met een aantal Europese projecten aan het ontwikkelen is. Met name Susan Handley van het Commonwealth Local Government Forum was zeer geïnteresseerd in de activiteiten van Haarlem – Mutare en het toekomstige onderwijsprogramma.

 

12 juni Workshop Citizenschool Pletterij

Op vrijdagmiddag 21 juni organiseerde de stedenband weer een workshop over het programma Citizenschool in de Pletterij. Dik Bol gaf met een powerpoint een korte beschrijving van de ontwikkeling van dit programma. Daarna gingen de deelnemers aan de slag en er werd twee uur lang gespeeld en gediscussieerd over het spel en hoe het verbeterd kan worden.

 

 

27 juni Workshop Saganet

Saganet is de Nederlandse vereniging voor mensen die zich bezig houden met spelsimulaties voor het onderwijs. Een professioneel platform, maar bovenal een ontmoetingsplek voor ontwikkelaars, consultants, onderzoekers en trainers. We kennen ze van de conferentie Gamedidaktiek die Dik Bol in 2018 en 2019 bezocht heeft. Op donderdag 27 juni had Saganet een netwerkbijeenkomst met als onderwerp Polarisatie. Dik heeft op die bijeenkomst een korte presentatie van Citizenschool gegeven, handleidingen uitgereikt en de PowerPoint over het programma zal worden toegezonden aan de deelnemers.

30 juni Bijeenkomst Kweekcafé

Op 30 juni organiseerde Haarlem-Mutare een workshop over het spel Citizenschool voor een aantal docenten en geïnteresseerden. Na deze bijeenkomst speelden de Haarlemse bands VRIENDEN VAN MUTARE en FILISTIJENEN de sterren van de hemel tijdens de tentoonstelling Haarlem Duurzaam in het Kweekcafé.

 

 

 

 

 

11 juli 2019 Wijkcentrum  Alleman

In het wijkcentrum Alleman in het Haarlemse Parkwijk gaf Dik Bol een teacher training voor 8 jongerenwerkers van de welzijnsorganisatie Dock. Er werd hard gewerkt en de jongerenwerkers zagen ook een goede toepassing in hun eigen werksoort.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.