Klimaatactie van de Haarlemse Klimaatcoalitie

De verkiezingen zijn voorbij en deze week zullen de leden van de nieuwe Gemeenteraad worden geïnstalleerd.

Het verheugt ons dat de uitslag wijst op een meerderheid van leden die de doelstellingen en wensen van de Klimaatcoalitie onderschrijven. En ook al heeft een van de belangrijke trekkers van het Burgerberaad het niet gered met voldoende stemmen, kijken wij uit naar het lanceren van het eerste initiatief binnenkort.

Wij staan echter niet stil. Want nog steeds holt de kwaliteit van natuur en klimaat achteruit, misschien zelfs we extra versterkt door de huidige oorlog in Oekraïne! En de Pavlov-reactie van onze regering om generiek de stijging van de energieprijzen te compenseren getuigt ook niet van een doordacht klimaatbeleid!

De Haarlemse Klimaatcoalitie probeert in haar aanpak vooral binnen 023 te blijven en kijkt uit naar de komende coalitiebesprekingen en –programma, dat mogelijk al voor de zomer zal worden opgesteld. En in de daarmee samenhangende begroting aan de Gemeenteraad zullen we toetsen wat terecht komt van de gemaakte verkiezingsbeloftes!

In de door ons al eerder verspreide Groene Stemwijzer (die u nog steeds via de QR-code en www.kiesklimaat.nl kunt inzien) is duidelijk op te maken hoe de partijen hierin staan. En wij kondigen alvast aan dat wij deze meetlat ook zullen hanteren bij de provinciale verkiezingen volgend jaar!

Uiteraard zullen we ook in de komende tijd gezamenlijk of als organisaties afzonderlijk zichtbaar blijven. Misschien op Bevrijdingspop en het Haarlemmerhoutfestival.

Wij houden u op de hoogte!

 

John Schrama namens de HAARLEMSE KLIMAATCOALITIE

 

Dit is een samenwerkingsverband tussen de lokale afdelingen van Extinction Rebellion, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat,  FNV Lokaal en daarnaast Stichting Stedenband Haarlem-Mutare en IVN-Zuid Kennemerland.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.