Jaarlijkse Zimbabwedag Platform Zimbabwe

De landelijke Zimbabwedag, dit jaar op zaterdag 16 oktober, was weer een dag vol inspiratie, dialoog en verbinding. De Stedenband Haarlem-Mutare reisde met drie leden af naar de bijeenkomst in Amersfoort, die ieder jaar wordt georganiseerd door het Platform Zimbabwe. Deze organisatie brengt Nederlandse particuliere initiatieven met elkaar in verbinding en stimuleert zo samenwerking en kennisdeling.

Diverse interessante sprekers kwamen aan het woord. Esly van Dam van @wildeganzen, sprak over het belang van gemeenschapsparticipatie en het centraal stellen van lokale kennis en actoren. Hugo Knoppert, coördinator van het Zimbabwe Europe Network (ZEN), vertelde over de recente ontwikkelingen in Zimbabwe en Willem Klaassen gaf namens @tearfund een inkijkje in de projecten van deze stichting in het land. Naomi Tuinstra, landenmedewerkster bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, gaf een korte presentatie over de rol van Nederland in Zimbabwe.

Het was een bruisende dag vol nieuwe ontmoetingen en interactie, met onder andere @egletwataku, die een duurzame kledinglijn heeft opgezet geïnspireerd op haar thuisland Zimbabwe.

     

 

Foto’s Dik Bol.

http://platformzimbabwe.blogspot.com/

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.