Inspiratiebijeenkomst 17 april Gezonde Rivieren: Haarlem en Mutare

 Gisteren, 17 april was deze drukbezochte inspiratieavond in de Haarlemse Pletterij. Een positieve bijeenkomst over het schoonhouden van het water in zustersteden Haarlem en Mutare.

Haarlem en de Zimbabwaanse stad Mutare hebben al meer dan 30 jaar een stedenband. Beide steden liggen aan een rivier: Haarlem aan het Spaarne en Mutare aan de Sakubva. De bewoners van Haarlem en Mutare zetten zich in om de rivieren schoon te maken en te houden.

Sprekers waren: Sander van Weert (De Pinguin, tevens Moderator), Dik Bol, (Stedenband Haarlem-Mutare), Lynne James- MRRI (MRRI Mutare), Karen Blanken- Supmission, Lavinia Warners- (Bermbende Haarlem), Sjoerd Andela- (stadsecoloog Haarlem), Bernou Boven- (Plastic Soup Foundation), Johan Remijn (Hoogheemraadschap Rijnland) en Marin van Wetering- (The Great Bubble Barrier) en Eline Hoedemand-(Melt Up).

Op 18 maart 2023 was het Nationale Schoonmaakdag. Het Spaarne werd die dag schoon gemaakt door IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroep Kontiki, SUPmision Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers. Gezamenlijk haalde ze 510 kilo vuil op. In Mutare werd die dag door zo’n 80 vrijwilligers meer dan 3000 kilo verzameld door de gemeente Mutare en de MRRI. De burgergroep Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) maakt wekelijks de Sakubva schoon. Stedenband Haarlem-Mutare ondersteunt dit initiatief. De inspiratieavond was een vervolg van het initiatief voor een schone rivier – zowel in Haarlem als in Mutare. Op 19 mei is de volgende gemeenschappelijke schoonmaakactie.

De bijeenkomst van 17 april is nog terug te zien: https://www.youtube.com/watch?v=d57Jx7fAEqo

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.