Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop Citizen School

21 juni @ 14:30 - 16:30

De Stedenband Haarlem-Mutare werkt aan de ontwikkeling van een interessante serious game om op middelbare scholen migratie in de klas bespreekbaar te maken. In twee ‘tiendaagsen’ heeft een dertigtal studenten uit België, Ierland, Polen en Portugal een aantal digitale gameconcepten ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs in Europa. Deze games zullen gebruikt worden door middelbare scholieren in Europa (15 – 18 jaar) om te praten over tolerantie en wederzijds respect. Dit was de basis voor het huidige spel. Inmiddels is er een goed werkende betaversie in het Nederlands, Engels Frans en Portugees.
De Nederlandse betaversie van het programma is inmiddels beschikbaar en een aantal keren getest op het Schoter, gespeel tijdens Afrikadag van de Max vd Stoel Foundation en is in Europees verband in België, Frankrijk, Portugal en Ierland gespeeld in deze testfase.

We willen graag de ontwikkeling van dit belangrijke project met u delen. We nodigen u uit voor een informatie- en discussiemiddag op vrijdag 21 juni 2019 van 15.00 tot 16.30 uur met een afsluitend drankje in de Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem.

Programma:

14.30 uur Inloop

15.00 uur Introductie project Citizenschool.eu

15.15 uur De praktijk: speel het spel (met uw smartphone)

16.00 uur Uw ervaringen en reacties

16.15 uur Hoe gaan we verder?

16.30 uur Afsluitend drankje

Voor het project is een website ontworpen die gedurende de looptijd van het project steeds verder ontwikkeld en aangevuld wordt met nieuwe content: http://www.citizenschool.eu 

 

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
14:30 - 16:30

Locatie

Pletterij
Lange Herenvest 122
Haarlem, Nederland
+ Google Maps