Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opening tentoonstelling Samen maken we een duurzame toekomst/ Presentatie “Een Reis voorbij de Evenaar”

28 oktober @ 20:00 - 22:00

Gratis

Vanaf 28 oktober 2019 tot eind van het jaar exposeert Dik Bol in het Kweekcafé foto’s die hij heeft gemaakt van kunstenaars in Nederland en Zimbabwe. De tentoonstelling wordt op 28 oktober geopend door Maurits Groen, Maurits Groen is communicatieadviseur, activist en ondernemer die zich bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij is bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid, initiator van duurzame coalities en oprichter van bedrijven zoals WakaWaka.

 

Dik Bol over zijn expositie: “Als fotograaf heb ik veel kunstenaars in Afrika aan het werk gezien. Vaak met “circulaire” kunst. Gemaakt van materiaal dat anderen beschouwen als afval, maar voor hen een betaalbare manier om hun expressie te uiten en vaak ook om een statement te maken voor een eerlijker wereld. Met foto’s van deze kunstenaars aan het werk, geef ik hen het podium dat ze verdienen. Ik heb groot respect voor deze mensen die zich op hun creatieve manier inzetten voor een rechtvaardige wereld.”

De expositie maakt deel uit van Kunstlijn Haarlem 2019, die op 2 en 3 november wordt gehouden.

Presentatie “Een Reis voorbij de Evenaar”

Tijdens de opening presenteert de stedenband ook haar nieuwe onderwijsprogramma Reis voorbij de Evenaar die dit jaar ontwikkeld is voor het basisonderwijs en vertelt ze over de laatste ontwikkelingen rond haar programma’s JEU en Citizenschool die ze met Europese partners ontwikkelt voor het middelbaar onderwijs .

Het NMEcentrum Ter Kleef geeft een overzicht van haar onderwijsactiviteiten voor het lopende schooljaar.

 

Gegevens

Datum:
28 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.kunstlijnhaarlem.nl/kunstlijner/dik-bol/

Locatie

Kweekcafé
Kleverlaan 9 2023 JC Haarlem
Haarlem, Noord-Holland 2023 JC Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
06 51654688
Website:
http://www.haarlemmerkweektuin.nl/kweekcafe/