Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 september Lokale SGD Action Day Haarlem

25 september 2021 @ 11:00 - 16:00

De lokale Action Day op 25 september in Haarlem wordt georganiseerd door stichting Stedenband Haarlem-Mutare. Veilig en goed onderwijs is een belangrijke sleutel voor een duurzame en inclusieve samenleving. In Nederland is de stedenband actief met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor het basis en middelbaar onderwijs rond wereldburgerschap. In

Op de SDG action Day wordt in het Debatcentrum de Pletterij een workshopmiddag georganiseerd over de onderwijsprogramma’s van de Stedenband Haarlem-Mutare. Je kunt kennis maken met het nieuw ontwikkelde Serious Game de Antibullyer, dat cyberpesten op de middelbare school bespreekbaar maakt. Heel bijzonder is dat het spelconcept in wedstrijdverband is ontwikkeld met studenten uit Polen, Ierland, Portugal en Duitsland in Europees verband met ondersteuning van het Erasmus+ onderwijsprogramma.

Ook kun je kennismaken met onze andere onderwijsprogramma’s over wereldburgerschap: Reis voorbij de Evenaar (bestemd voor de basisschool), Zimsurf (http://www.zimtest.nl/Zimsurf/Webpaginas/index.html) Citizenschool (www.citizenschool.eu) , Citizen Games (www.citizengames.eu  ) en de tentoonstelling “Alle kinderen veilig naar school”.

De workshop wordt gegeven van 12.00 tot 13.00  uur.

Gegevens

Datum:
25 september 2021
Tijd:
11:00 - 16:00

Locatie

Pletterij
Lange Herenvest 122
Haarlem, Nederland
+ Google Maps