Ecotripfestival: Alle kinderen worden duurzame wereldburgers

Workshop en kennismaking op 16 februari 2022 vanaf 14.00 uur 

Van 13- 20 februari 2022 vindt in Haarlem het EcoTrip- festival plaats. Meer dan 15 Haarlemse organisaties organiseren activiteiten met duurzaamheid als inspiratie én als noodzaak. De stedenband Haarlem-Mutare is actief met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor het basis en middelbaar onderwijs rond wereldburgerschap.

Tijdens de workshop Alle kinderen worden duurzame wereldburgers kunt kennis maken met de nieuw ontwikkelde Serious Games #YouToo, dat cyberpesten op de middelbare school bespreekbaar maakt of Citizenschool dat de vooroordelen over migratie wegneemt. Deze spelconcepten zijn in wedstrijdverband is ontwikkeld met studenten uit Polen, Ierland, Portugal en Duitsland in Europees verband met ondersteuning van het Erasmus+ onderwijsprogramma.

Wij bereiden ook een spelconcept rond Plastic Soup voor dat mogelijk ontwikkeld gaat worden tot een volgend serious game voor het middelbaar onderwijs in Europa. Voor het basisonderwijs hebben wij Reis voorbij de Evenaar, een programma met 8 thema-leskisten boordevol informatie over het leven van kinderen in Afrika met veel ondersteunend lesmateriaal. In de zaal ziet u ook onze tentoonstelling alle Kinderen naar school.

U bent welkom van 14.00 tot 17.00 uur in Debatcentrum de Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem. De workshop wordt gegeven van 15.00 tot 16.00 uur.

De Stedenband Haarlem-Mutare werkt in haar programma aan een vertaling van de SDG’s in concrete zaken. De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

Wilt u meer informatie over het hele programma van Ecotrip verwijzen wij u naar de website: https://www.ecotripfestival.nl/

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.