De 15de keer landelijke bijeenkomst van Platform Zimbabwe

Zaterdag 14 oktober waren drie leden van de stedenband Haarlem-Mutare bij de landelijke bijeenkomst van Platform Zimbabwe. Deze jaarlijkse bijeenkomst van particuliere initiatieven rond Zimbabwe werd voor de 15de keer gehouden. Dit keer in het Corderius College te Amersfoort.
In uitstekende sfeer namen ca. 45 mensen van 20 organisaties deel aan een inspirerend programma. Met presentaties van o.m. vertegenwoordigers van de PUM, Buitenlandse zaken, Wilde Ganzen. Door Hugo Knoppert en André Bongers (Nyati Travel Zimbabwe) werd een schets gegeven van de actuele politieke, sociale, economische en financiële situatie in Zimbabwe.
Het Platform zelf organiseerde een brainstorm over de toekomst van het solidariteitswerk onder de titel ZIMBABWE ON THE MOVE. Dik Bol gaf een presentatie over het Healthy Rivers project van de stedenband Haarlem-Mutare en ons onderwijsproject Games for Goals dat de stedenband met twee andere Europese NGO’s en vier hogescholen ontwikkeld voor het basisonderwijs.
Er was een verrassende Q&A met Guest of Honour acteur/sommelier Pardon Taguzu van de docu/film Blind Ambition o.l.v. Hans van der Velden. Door de Zimbabwaanse singer/songwriter Vimbai Zimuto werd het programma afgesloten. Ze kreeg met haar inspirerende muziek de beentjes van de vloer.

Dik Bol

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.