Corona

De corona-pandemie slaat ook in Zimbabwe hard toe, een land waar de bevolking toch al sterk lijdt onder een politieke, economische en klimaatcrisis. Dit alles heeft ook gevolgen voor de activiteiten van de Stedenband Haarlem-Mutare. Onze externe activiteiten voor de komende maanden in 2020 zijn stilgelegd. Maar we blijven contact houden met de partners in Nederland en Zimbabwe.

Afrikadag

De Afrikadag 2020, met als thema Climate Justice, die gepland was op 4 april, is verplaatst naar 2021. Tijdens deze manifestatie van de Max van der Stoel Foundation zou onze Mutarese coördinator Gift Sanyanga samen met Thijs de la Court (Klimaatverbond) een workshop geven over ons onderzoek naar klimaatvluchtelingen in Mutare.

In Haarlem wilden we in de periode van het werkbezoek van Gift een workshop houden over de gemeentelijke duurzame doelen. Ook dit is nu voorlopig van de baan.

Stripdagen

De Haarlemse Stripdagen 2020 (eerste week juni) verschuiven naar 2021. De Stedenband bereidde het project De ontmaskerde macht voor, een substantiële bijdrage aan het evenement met een expositie in de Pletterij en een reeks debatten over de rol van politieke cartoonisten. Ons project gaat nu ook naar volgend jaar.

 Citizen Games

In maart 2020 zouden 56 Europese studenten uit vijf landen werken aan gameconcepten over burgerschap. Deze tiendaagse werkweek is nu gepland voor najaar 2020. De voorbereidingen van het spel door de deelnemende organisatie gaan wel door. Volg de ontwikkelingen op www.citizengames.eu

Kantoor

Ondertussen zitten we niet stil. Coördinator Dik Bol, de bestuursleden en onze vrijwilligers werken de komende maanden zoveel mogelijk vanuit huis. We leven mee met al diegenen in Zimbabwe die het al moeilijk hadden zonder deze laatste crisis. In moeilijke tijden laat je je vrienden niet in de steek.

De ontwikkelingen in ons zusterland volgen wij onder meer op de site van de BCC: https://www.bbc.com/news/topics/crr7mlg0rpvt/zimbabwe

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.