Donatie | Publicaties | Contact | EN | De Kracht van Afrika
Home

Welkom bij de Stedenband Haarlem-Mutare

Informatieavond Zimbabwe

von (bep) am Nov 29 2017

De afgelopen 25 jaar zijn vriendschapsbanden aangeknoopt tussen Haarlemmers en Zimbabwanen die zich niet laten verstoren. Ook al waren het soms moeilijke tijden. Je vrienden laat je niet in de steek, dat is het credo van de Stedenband. Op vrijdag 24 november 2017 werd Emmerson Mnangagwa ingezworen als nieuwe president in Zimbabwe. Hij volgt Robert Mugabe op die sinds 1980 aan de macht was. Gaat er nu veel veranderen in dat land en wat heeft het voor gevolgen voor de bevolking? Volgens de Mutarese stedenbandcoördinator Gift Sanyanga is er hoop op verbetering. Op 12 december gaan we vooruitblikken op wat er mogelijk gaat veranderen. Hierover voeren we gesprekken met Bart Luirink (hoofdredacteur Zuidelijk Afrika Magazine), Marnix de Bruyne (schrijver van We moeten gaan) en Paul Bogaert (cartoonist voor tijdschrift The Zimbabwean). De avond wordt gepresenteerd door Jan van Eeden. Ook is er een kort skype-interview met stedenbandcoördinator Gift Sanyanga en oud burgemeester van Mutare Brian James.

De toegang tot deze avond is op basis van een vrijwillige bijdrage.
De informatieavond vindt plaats in het kader van het project ‘Over en Weer’, dat onder meer een fototentoonstelling omvat over de mensen die zich in Haarlem en Mutare hebben ingezet voor hun omgeving en daarbij geleerd hebben van elkaar. De foto’s zijn gemaakt door de Haarlemse fotograaf Dik Bol. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het cultuurstimuleringsfonds van de gemeente Haarlem.

Komend voorjaar zal een jubileumboek verschijnen over het werk van 25 jaar Haarlem-Mutare. Hierin vertellen 32 betrokkenen uit Haarlem en Mutare over hun ervaringen met het werk van de stedenband Haarlem-Mutare. U kunt nu al intekenen op het boek. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer en kost in de voorverkoop € 15,00. Daarna is het voor € 17,50 verkrijgbaar in de Haarlemse boekwinkels. U kunt zich nu al verzekeren van een exemplaar van de beperkte oplage. Maak de voordeelprijs van € 15,00 over op NL24 ABNA 0548813906 van Uitgeverij In de Knipscheer o.v.v. Mutare + uw e-mailadres voor bevestiging van ontvangst. Gebruik dan (at) in plaats van @.

 

Back