Donatie | Publicaties | Contact | EN | De Kracht van Afrika
Stedenband > Achtergond > Gierzwaluw

Gierzwaluwkastjes opgehangen aan de schoorsteen van de Pletterij

 

40 gierzwaluwkastjes hebben we opgehangen aan de schoorsteen van de Pletterij. De gierzwaluw is een echte stadsvogel waarvan de nestgelegenheid sterk afneemt door woningrenovaties en nieuwbouw. De gierzwaluw is ook  het symbool van de stedenband Haarlem-Mutare want hij broedt in Haarlem en overwintert in Mutare en komt altijd in hetzelfde nestje terug.

 

Voor de gierzwaluw komt er een  prachtige kolonieplaats voor deze bedreigde stadsvogel (grote insecteneter). De gierzwaluw is een kleine vogel die geen overlast geeft en een heel groot vliegbereik heeft. Het leuke is dat deze kastjes in elkaar gezet zijn door schoolkinderen van Haarlemse basisscholen en de Rangersclub van het Wereld Natuurfonds . Leerlingen van het Haarlemse Sterrencollege hebben met  veel liefde deze kastjes gezaagd ze hebben de kinderen van de basisscholen hebben begeleid bij het bouwen. De afdeling Kennemerland van de Vogelbescherming Nederland heeft  geld in gezameld om dit project mogelijk te maken. Kortom een prachtig project voor al de Haarlemmers die erg van de natuur houden en een verrijking voor de buurt.

 

Wethouder Snoek  heeft toegezegd om tijdens een educatieve middag de gierzwaluwtoren te openen, onze gierzwaluwtentoonstelling te bekijken en onze vernieuwde gierzwaluwwebsite op te starten. Zodra wij een exacte datum hebben van deze middag zullen wij dit ook op facebook zetten. Dit wordt  een leerzaam moment om de jeugd bij de stadsnatuur te betrekken. U hoort nog van ons.

Gierzwaluwkastjes opgehangen aan de schoorsteen van de Pletterij

 

 

 

Lees meer>

Gierzwaluw symbool voor de Stedenband

 

 

Lees meer>