Donatie | Publicaties | Contact | EN | De Kracht van Afrika
Haarlem-Mutare > Projecten > Sport

Sport

Sport neemt in het werk van de Stedenband een belangrijke plaats in. In Mutare wordt weer volop gewerkt aan het trainen van coaches, die op vrijwillige basis sport in de wijken organiseren. Op de sportvelden in Chikanga en Hobhouse worden door de MHS sporten aangeboden; in andere wijken vinden communitysporten plaats.

Fondswerving voor Mutare Haarlem Sportleaders

De actie 100 Faces is in 2011 van start gegaan voor Home Based Care, Peer Education en Sportleaders. In deze actie worden mensen die het werk doen in Mutare belicht. Het streven is voldoende donoren te vinden om de projecten in de toekomst te financieren. Daarbij willen we ook aandacht vragen voor de positieve bijdrage die de mensen in hun gemeenschap leveren. Zie: 100faces.  

 

Het sportproject in Mutare zelfvoorzienend maken

De voormalige kantine van het sportcomplex in Chikanga is verbouwd als fitnesscentrum door de Stedenband. In 2013 is er met ondersteuning van een donatieactie via de 1% Club en Wilde Ganzen een werkgelegenheidsproject voor de sportjongeren uitgevoerd. In Mutare bestaat de vaste sportstaf uit een coördinator, een sportactiviteitenbegeleider en een beheerder/begeleider van het fitnesscentrum in Hobhouse. Daarnaast zijn er een groot aantal vrijwillige coaches actief bij het opzetten van een sportvereniging.

 

Harlopen voor Mutare

Hardlopen voor Mutare is dé kans om op een gezonde en leuke manier bij te dragen aan projecten in Mutare. Elk jaar doen we mee aan de lopen die door Sport Support georganiseerd worden. Tijdens die lopen organiseren wij onze sponsorloop. Er worden in het totaal zes lopen georganiseerd door Sport Support.

De kosten voor de sponsorlopen bedragen evenveel als het normale tarief. Wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de Stedenband. Bij deelname aan de sponsorlopen krijg je een hardloopshirt, de nieuwsbrief en toegang tot het eindfeest.

Naast deze lopen van Sport Support zijn we ook bezig met het organiseren van onze eigen loop. Voor het laatste nieuws rond deze loop kan je op deze website terecht of op onze facebookpagina Hardlopen voor Mutare.  

Sport

Elk jaar organiseert de Stedenband veel activiteiten op sportgebied. De activiteiten die in voorgaande jaren zijn ingezet, vinden ook in 2014 weer zijn voortgang. In Mutare wordt weer volop gewerkt met het trainen van coaches die op vrijwillige basis sport in de wijken organiseren. Daarnaast worden er op de sportvelden in Chikanga en Hobhouse door de MHS club sporten aangeboden en vinden in de andere wijken communitysporten plaats.

Lees meer>