Bordspel “De watercyclus”

Als onderdeel van het Ecotrip festival 2023 organiseert de Stedenband Haarlem-Mutare een workshop over haar nieuwste spel om jongeren bewust te maken van het belang van schoon water.

Op woensdagmiddag 1 november vanaf 14.00 uur organiseren we voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool een leuke en instructieve spelmiddag rond het thema “De watercyclus” in wijkcentrum Binnensteeds, Nieuwe Groenmarkt 20 te Haarlem. Onderdelen van het bordspel dat wij gaan presenteren gaan over onderwerpen als droogte, overstromingen, chemische verontreiniging en plastic soup. Dit spel is bedoeld om in een later stadium op scholen in de les gespeeld te worden.

Deze woensdagmiddag kunnen de kinderen en hun ouders er voor het eerst mee kennis maken en leren wij ook van hun ervaringen. Dit bordspel is het eerste van drie innovatieve bordspellen die wij ontwikkelen om in de bovenbouw van de basisschool lessen te kunnen laten geven over Duurzame Ontwikkelings Doelen (SDG’s).

We werken in een Europees Erasmus-project samen met Hogescholen en NGO’s uit Duitsland, Portugal, België, Frankrijk en Nederland. De lessen en alle materialen daarvoor nodig zullen vanuit dit project in het Nederlands, Engels en de andere talen van de deelnemende partners gratis beschikbaar worden gesteld.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.