AANKONDIGING: 3 september SCHALKWIJK AAN ZEE, Molenplaspark Haarlem

Op zondag 3 september is er in het MOLENPLASPARK in het Haarlemse Stadsdeel Schalkwijk het jaarlijkse festival  Schalkwijk aan zee. Met dit jaar extra aandacht voor duurzaamheid en klimaat. Met deelname van organisaties als MOOIZOOI (spullen maken van plastic afval), SUPmission (plastic scheppen vanaf de sup, DE PINGUIN (met elektrische boot plastic vangen), HAARLEM-MUTARE met een workshop over waterbeestjes, GROOTOUDERS VOOR KLIMAAT (quiz over klimaat) en vele andere organisaties. Voorafgaande aan Schalkwijk aan zee houdt SUPmission rond het centrum van Haarlem haar maandelijkse schoonmaakactie.

 16 september gelijktijdige schoonmaakactie Spaarne en Mutare rivieren, verschillende locaties

Op 16 september 2023, de zaterdag voorafgaand aan de SDG action week gaan we in Haarlem samen de handen uit de mouwen te steken. IVN, kanovereniging de Trekvogels, Scoutinggroepen Kontiki en Marco Polo Waterscouts, SUPmision Haarlem, de Pinguïn, Stedenband Haarlem Mutare, de Bermbende en heel veel vrijwilligers gaan we de rivier het Spaarne weer een stuk schoner gemaakt. In Mutare gaat de Mutare Rivers Rehabilitation Initiative (MRRI) en de gemeente Mutare de rivieren en oevers schoonmaken. De resultaten in beide steden gaan we die dag delen.

 19 september 20.00 uur INSPIRATIEAVOND, Pletterij, Lange Herenvest 122 Haarlem

Op dinsdag 19 september organiseren wij een inspiratieavond over het waterbeheer in Haarlem en onze zusterstad Mutare. Met schoonmaakacties die we samen met andere organisaties uitvoeren en met het pas door ons ontwikkelde watercyclus spel gaan we werk maken van de SDGdoelen 6 (schoon drinkwater), en 14 (leven in het water).

 1 oktober SUPmission schoonmaakactie 11.00 – 13.00 uur Museum van de Geest, Haarlem

Ga mee op SUPmission, help het water en de kades schoon te houden en draag bij aan een schonere stad! We vragen per SUPmission € 5,- voor deelname. Hiervan bekostigen we onze materialen en doen we een donatie aan The Great Bubble Barrier, het goede doel dat we ook dit jaar weer ondersteunen.Heb je geen eigen SUP? Geen probleem, geef bij je aanmelding aan dat je er een wilt huren. https://www.supmission.org/

 

14 okt 10-17.00 Platform Zimbabwedag in Amersfoort

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.