AANKONDIGING

Op 15 avril jl hebben wij een bijeenkomst georganiseerd met of Zimbabwe vakbondsvrouw Florence Taruvinga van of Zimbabwe Congress of Trade Unions (ZCTU) and Peter Mutasa van de Crisis in Zimbabwe Coalition. Bij het laatste Platform Zimbabwe congres vertounde wij een interview met Peter Mutasa en sprak de ZCTU-vakbondsman Makomborero Haruzivishe die op dit moment te gast is in Nederland als Shelter City gast. L’interview de Peter est disponible sur YouTube  https://www.youtube.com/watch?v=x9lfIl1MNHE

We nodigen u uit voor een informatieavond op donderdag 8 december om 20.00 uur in de Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem over de mensenrechtensituatie in Zuidelijk Afrika. Eerder lieten we weten dat Makomborero hieraan deel zou nemen. Omdat hij rond deze tijd echter zal spreken op de All Party Parliamentary Working Group on Zimbabwe in het verenigd Koninkrijk hebben wet het programma aangepast.

Hieronder het aangepaste programma van 8 december waarvoor wij u van harte uitnodigen.

VILLE REFUGE: MENSENRECHTEN DANS ZUIDELIJK AFRIKA

DONDERDAG 08 DÉC 20:00 – 22:00, Pletterij, Lange Herenvest 122 Haarlem

Sinds 2018 neemt Haarlem deel aan het Shelter City programma. In dit programma worden bedreigde mensenrechten-verdedigers uit verschillende landen drie maanden onderdak geboden in het veilige Haarlem. Zij kunnen tot rust komen en krijgen een training en begeleiding voor hun terugkeer na die drie maanden.

Le 8 décembre, l’organisation Shelter City Haarlem, een vrijwilligers steungroep onder leiding van de Pletterij, een informatiebijeenkomst over het werk van drie van deze mensenrechten-verdedigers uit Congo, Burundi in Zimbabwe in de huidige situatie in hun thuisland. Aan deze bijeenkomst nemen deel: huidige Shelter City gast Honneur David W’eka Safari (Congo) et Aloys Ndakoraniwe (Burundi). Aloys kon na zijn verblijf in Haarlem niet terug keren naar zijn eigen land en woont inmiddels in Haarlem. De mensenrechtenverdedigers worden ondersteund door een netwerk van vrijwilligers tijdens hun verblijf in Nederland. Justice & Paix La Haye était responsable du projet Shelter City.

Le modérateur est : Ewing Amadi Salumu (RDCongo), journaliste. https://nl.linkedin.com/in/ewing-amadi-salumu-96a53b20b . Hij zal ook een inleiding houden over of actuale situatie in Congo in het Grote Merengebied. Deze avond geven we een korte inleiding op de situatie in Afrika. Daarna gaan we middels interviews in op het werk van de 3 mensenrechtenactivisten. Een medewerker van Shelter City vertelt over hoe dit project is ontstaan ​​​​en wat het betekent voor mensenrechtenactivisten die voor dit programma worden uitgenodigd.

DIRECT

Je kunt de livestream van dit debat gratis volgen op ons Youtube-kanaal – en er na afloop terugkijken.

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

https://www.pletterij.nl/event/08-dec-22-shelter-city-mensenrechten-in-zuidelijk-afrika/

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.