Klimaatverandering in Zimbabwe

Het eerste klimaatdebat van vijf door de Stedenband en de Pletterij georganiseerde bijeenkomsten was goed bezocht en succesvol. Het thema op woensdag 27 februari was: Mondiale gevolgen van de klimaatverandering, Zuidelijk-Afrika versus Nederland. Andrew Mambondiyani, journalist uit de Haarlemse zusterstad Mutare in Zimbabwe schetste een beeld van een land waarin de temperatuur stijgt, met alle gevolgen vandien voor de bevolking. Zo is er bijvoorbeeld meer kans op malaria gekomen.
Met name landbouwers hebben problemen. Journalist en Zimbabwekenner Marnix de Bruyne, verbonden aan De Correspondent en auteur van het boek We gaan naar huis, liet er weinig misverstanden over bestaan dat de politiek een belangrijke factor in het geheel is. Zo is er door de landhervormingen veel know how vernietigd en zijn veel materialen in de landbouw verkocht of in onbruik geraakt.
Aan het debat namen ook hydroloog Niko Wanders (Universiteit Utrecht) en duurzaamheidsondernemer en -adviseur Maurits Groen (o.a. mede oprichter van WakaWaka) deel. De presentatie was in handen van Jaap Tielbeke, journalist van de Groene Amsterdammer.

Het debat is nog te bekijken op YouTube:

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.