48 STUDENTEN UIT NEDERLAND EN BELGIE TESTEN HET WATERSPEL

Deze week werkt Dik Bol in Antwerpen als medeorganisator van de 2e Mobility (Studentenuitwisseling) van het Project Games for Goals. Dat doe ik samen met een gemotiveerd team van docenten en 24 studenten van hogescholen uit vier landen en drie NGO uit Nederland en Frankrijk aan het ontwikkelen van een educatief spel rond de biodiversiteit. Bedoeld voor de bovenbouw van de basisschool. We doen dit aan de AP hogeschool in Antwerpen. We ontwikkelen samen met deze studenten een spel over biodiversiteit. Dit spel is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs in 5 Europese landen. Eerder ontwikkelden wij volgens dezelfde formule een spel over de watercyclus.
In AP hogeschool Antwerpen is deze week tegelijkertijd “De Internationale Week” waar meer dan 80 studenten van Nederlandse en Belgische Pabo’s aan deelnemen. Gisteren deed ik samen met Apoline Bouin van de Franse NGO Kurioz twee keer een workshop voor 48 deelnemers van deze studenten met ons eerste spel over de Watercyclus. Daar kregen we zeer waardevolle feedback die benutten voor het volmaken van dit waterspel.
Met dit EU onderwijsproject Games for Goals maken we in komende jaren niet alleen drie spellen over de duurzame ontwikkelingsdoelen maar helpen we studenten zich te ontwikkelen als Game Changers voor een betere wereld. Met dank aan Erasmus+ die dit waardevolle project financieel mogelijk maakt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.