25 september lokale SDG Action Day

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op 24 en 25 september en is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen). We geven deelnemers inzicht in waar we staan met de SDG’s, welke doelen extra aandacht vragen en hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om deze dichterbij te brengen.

Stedenband Haarlem-Mutare organiseert de lokale Action Day op 25 september  van 11.00 uur tot 16.00 uur in de Pletterij. Veilig en goed onderwijs is een belangrijke sleutel voor een duurzame en inclusieve samenleving. In Nederland is de stedenband actief met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor het basis en middelbaar onderwijs rond wereldburgerschap. Op deze SDG action Day is er een workshopmiddag over de onderwijsprogramma’s van de Stedenband Haarlem-Mutare. Je kunt kennis maken met het nieuw ontwikkelde Serious Game de Antibullyer, dat cyberpesten op de middelbare school bespreekbaar maakt. Heel bijzonder is, dat het spelconcept in wedstrijdverband is ontwikkeld met studenten uit Polen, Ierland, Portugal en Duitsland in Europees verband met ondersteuning van het Erasmus+ onderwijsprogramma.

Reis ook voorbij de Evenaar (bestemd voor de basisschool), Zimsurf (http://www.zimtest.nl/Zimsurf/Webpaginas/index.html), Citizenschool (www.citizenschool.eu)  en Citizen Games (www.citizengames.eu) en bekijk de tentoonstelling “Alle kinderen veilig naar school”.

U bent welkom op zaterdag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur in Debatcentrum  de Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem.
De workshop Antibullyer wordt gegeven van 12.00 tot 13.00  uur. Wij vragen u om zich tevoren op te geven op www.haarlem-mutare.nl

Wilt U neer informatie over de landelijke activiteiten van SDG Nederland? Op vrijdag 24 september zal de nationale SDG Action Day weer virtueel plaatsvinden. Met in de ochtend een programma vol inspirerende sprekers, en in de middag maar liefst 27 uiteenlopende workshops over de SDG’s om uit te kiezen. Bekijk alle details op www.sdgactionday.nl

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.