1e Nieuwsbrief Games for Goals

De Stichting Stedenband Haarlem-Mutare verbindt al meer dan 30 jaar twee werelden: de West-Europese wereld van Nederland en de Afrikaanse wereld van Zimbabwe. Tussen beide steden zijn duurzame sociale en culturele betrekkingen opgebouwd. We richten ons met name op onderwijs, cultuur en duurzame ontwikkelingen.

Games for Goals

De komende drie jaar gaan we met Europese docenten en studenten drie innovatieve spellen ontwikkelen om in de bovenbouw van de basisschool lessen te kunnen laten geven over Duurzame Ontwikkelings Doelen (SDG). We gaan samenwerken met docenten van Hogescholen en NGO’s uit Duitsland, Portugal, België, Frankrijk en Nederland. Het programma wordt gesubsidieerd door het Europese Erasmus+ programma. Het eerste spel dat ontwikkeld wordt gaat over water. De andere twee spellen zullen over biodiversiteit en zelfontplooiing gaan.

Het waterspel

Schoon water voor iedereen is een levensvoorwaarde. Voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool maken we een bordspel om op speelse manier het belang hiervan over te brengen in de klas. Na het spel gaan de kinderen met elkaar en de docent praten over onderwerpen als droogte, overstromingen, chemische verontreinigen en plastic soup. Dit najaar zal het spel in concept klaar zijn en in een testfase gespeeld kunnen worden op basisscholen in de deelnemende landen.

Geïnteresseerd geraakt?

Op 24 juni om 14.00 uur geven wij op het Haarlemse Stadsmakerscongres een workshop over de ontwikkeling van het spel. Je kunt je opgeven via https://www.stadmakershaarlem.nl/

Voor meer informatie over het verloop van het project:
https://www.haarlem-mutare.nl/

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.