Presentatie Fietstunnel Spaarnoog

Binnenkort is de wijk Scheepmakersdijk een hotspot rijker. In de fietstunnel onder het spoor door aan de Gedempte Oostersingelgracht wordt aan weerszijde een streetart mural aangebracht.

Het project maakt deel uit van een groter plan om de Gedempte Oostersingelgracht om te toveren tot een Groene Singel, met een groene openbare recreatieruimte voor de buurt, met ook een eigen ruimte voor de jeugd tussen 8-18 jaar. Met het aanbrengen van de streetart mural in het gedeelte waar straks een buitenplek voor jongeren wordt gemaakt, worden de eerste stappen gezet om dit plan te realiseren.

Op woensdag 22 maart presenteerden graffiti artists Phylos Donkertino en The Ben Plummer Sign Co samen met jongerenwerker Rick van der Vlugt hun plan op een inloopavond in de Haarlemse Koepel. Ze lieten zich inspireren door de beeldentuin met 40 Zimbabwaanse beelden in het naastgelegen wijkje Spaarnoog. Deze beelden werden in opdracht van de bewonersvereniging, Stichting Stedenband Haarlem-Mutare, gemeente Haarlem en woningstichting Elan ontworpen en gemaakt door 18 Mutarese kunstenaars.

De schildering wordt dit voorjaar uitgevoerd en wordt weer een verrijking voor Haarlem-Oost.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.