12 mei debat: Duurzame doelen voor Haarlem en Nederland

                                       

Op woensdag 12 mei 2021 om 20.00 uur gaan in debatcentrum de Pletterij diverse gasten, onder wie oud-minister Joris Voorhoeve, burgemeester Jos Wienen, ondernemer Maurits Groen en directeur SDG Nederland Maresa Oosterman, in gesprek over de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s).
Deze ‘SDG’s’ zijn de 17 doelen die in 2015 door de Verenigde Naties, in samenspraak met ruim 8 miljoen burgers en organisaties wereldwijd, zijn ontwikkeld om tot een gezonde en rechtvaardige wereld te komen. SDG Nederland voert campagne om deze doelen opgenomen te krijgen in het nieuwe regeerakkoord, lees de oproep hier: http://duurzaamregeerakkoord.nl/. Daarnaast voert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, actie om de gemeenten ertoe te bewegen deze doelen na te streven.

Met zes gasten gaan we in gesprek over de vraag of deze Duurzame Ontwikkelings Doelen een leidraad kunnen en moeten zijn voor een nieuw regeerakkoord. Maar ook over de manier waarop de gemeente Haarlem deze doelen kan en moet ondersteunen. Vele Nederlandse gemeenten gingen Haarlem daarin al voor.
Het doel dat de Verenigde Naties voor ogen hebben is een duurzame wereld in 2030, waar economische, ecologische en sociale waarden in balans zijn. Een wereld die weerbaar is tegen schokken (zoals een pandemie) en waar niemand wordt achtergelaten. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn hiervoor een concreet kompas.

Het debat wordt gestreamd en is gratis te volgen via de website, YouTube-kanaal en Facebook- pagina van de Pletterij. Kijkers kunnen via de chat vragen stellen aan de sprekers.

In het panel zitten:
  • Maresa Oosterman, directeur SDG Nederland
  • Joris Voorhoeve, voormalig minister en auteur ‘Figthing Poverty and Violence’
  • Maurits Groen, duurzaam ondernemer in Haarlem en oprichter WakaWaka Foundation
  • Jos Wienen, burgemeester van Haarlem
  • Claudia de Laaf Global Goal campagneteam VNG I
  • Gwen Jansen, voorzitter Utrecht4globalgoals
Moderator: Liesbet Hanekroot
Aanmelden via: https://www.pletterij.nl/event/12-mei-21-debat-duurzame-doelen-voor-haarlem-en-nederland- gratis-livestream/

 Meer informatie over de SDG’s en een Duurzaam Regeerakkoord vind je op http://duurzaamregeerakkoord.nl

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.